Hopp over til hovedinnhold

Hvordan gjøre en bruker til administrator - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Håndtere brukere - Skolon Support

Hvordan gjøre en bruker til administrator

Forfatterliste


Hvordan gjøre en bruker til administrator


Dersom du vil gjøre en lærer til administrator, slik at de også kan håndtere brukere, tildele ressurser og skolen sin Skolon-konto, er det veldig enkelt! Det kan gjøres både på skolenivå og på organisasjons/kommunenivå.


Slik gjør du det på kommunalt nivå:

I en oppstartsfase kan det være lurt å sette opp en eller to skoleadministratorer utnevnt av kommunen, i beskrivelsen under forklarer vi hvordan du som organisasjonsadministrator oppretter skoleadministratorer for dine skoler.

  1. Logg inn i Skolon
  2. Gå til min samling og klikk på ikonet for Skoleadmin.
  3. I nedtrekksmenyen du ser under, velger du din kommune




Videre klikker du på Skoleadministrator for å opprette administratorer for dine skoler.




I denne menyen vil du kunne søke opp og legge til administratorer, på følgende måte:




I dette feltet kan du søke direkte etter læreren du ønsker å tildele tittelen Administrator - her vil du også kunne bla nedover blant alle lærerne i din kommune, og se hvilken skole de tilhører.




Når du har valgt lærerne du ønsker å tildele tittelen administrator, vil de komme opp i listen over skoleadministratorer i din kommune: 




Slik gjør du det på skolenivå:

Når skolene har kommet i gang med Skolon, kan man ønske å legge til flere brukere som skoleadministratorer, i beskrivelsen under forklarer vi hvordan du som skoleadministrator kan tildele andre lærere tittelen som skoleadministrator. 

  1. Logg inn i Skolon
  2. Gå til min samling og klikk på ikonet for Skoleadmin
  3. På venstre side har du en meny hvor du velger bruker.

Her vil du få opp to valg: Grupper eller brukere.

Klikk på bruker og så lærer.

Her vil du få opp alle som har en lærerkonto i en liste. Let opp den personen du vil gjøre om til administrator i listen. Tips: Om listen er veldig lang, finnes det et søkefelt øverst på siden hvor du kan skrive inn navnet til personen.




I samme rad som personens navn finner du til høyre for navnet et ikon med tre svarte prikker. Klikk på dette ikonet og trykk så på endre.




Du får da opp en rute med informasjon om personen og du kan endre på de her. Det er også her du endrer på hvilken rolle personen har. Står det rolle: lærer, så trykker du på ordet lærer og får da opp valget om å endre rollen til skole administrator. Klikk på ordet og velg lagre i høyre hjørne.

Nå har læreren blitt administrator i Skolon og kan håndtere skolens innstillinger, brukere og lisenser! Du kan selvsagt endre tilbake til en vanlig lærer konto ved å gjøre det samme om igjen, men da velge rollen som lærer i steden.

Til hjelp Ikke til hjelp