Håndter tilgang til verktøy via lisenspool - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Lisenspooler - Skolon Support

Håndter tilgang til verktøy via lisenspool

Forfatterliste

BILD

Å håndtere lisenser for digitale skoleverktøy og læremidler fra ulike leverandører i Skolon blir nå enklere ved hjelp av lisenspooler. Denne funksjonen gjør det mulig å opprette en lisenspool for hvert verktøy der du legger inn et visst antall lisenser og deretter knytter klasser, grupper eller brukere til lisenspoolen. På denne måten fordeles de tilgjengelige lisensene til brukerne som er knyttet til lisenspoolen. Dette betyr at når nye elever blir lagt til i en klasse eller gruppe som er knyttet til en lisenspool, vil de automatisk få tildelt en lisens hvis det er ledige lisenser tilgjengelig. For skoler og skoleeiere bidrar denne funksjonen til redusert administrasjon og dermed også tidsbesparelse. Følgende steg er nødvendig for å komme i gang.

Klikk på Verktøy, Verktøyhåndtering og deretter på det integrerte verktøyet i verktøylisten som du ønsker å opprette en lisenspool for. Klikk på fanen Lisenspooler.

Klikk på Opprett pool.

Gi lisenspoolen et navn. Velg om nye lisenser for dette verktøyet automatisk skal legges til i poolen ved å aktivere "Legg automatisk til nye lisenser" (nye lisenser for nøyaktig samme verktøy/versjon legges automatisk til i poolen ved kjøp eller levering). OBS! Hvis du oppretter flere lisenspools, må du sørge for at bare én av dem er satt til å håndtere nye lisenser automatisk.

Klikk på "Legg til" for å legge til lisenser i poolen.

Marker den eller de lisensene du ønsker å legge til, og klikk på "Legg til". OBS! Du kan bare ha lisenser av samme type i samme lisenspool.

Koble brukere til poolen ved å merke av for skole, klasser/grupper eller brukere du ønsker å inkludere, og deretter klikke på tildelingsknappen.

Du kan også velge om verktøyet skal legges til i brukernes samling eller ikke direkte ved tildelingen.

Informasjonen i lisenspoolen oppdateres, og du kan se statusen for klassen/gruppen eller brukeren du har koblet til lisenspoolen.

For klasser/grupper eller brukere som er koblet til poolen, kan du deretter markere dem og enten fjerne verktøyet fra deres samling (ikonen til høyre) eller koble dem fra poolen.