Slik legger du til verktøy fra maler - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Lokale verktøy - Skolon Support

Slik legger du til verktøy fra maler

Forfatterliste

I Skolon kan du som administrator legge til egne verktøy. Det innebærer at du legger inn en lenke til noe du ønsker at brukerne skal kunne nå og bruke i Skolon. Visse verktøy finnes allerede lagt inn som ferdige maler. Hvordan gjør du? Heng med!

Start med å:

1. Logg inn i Skolon.
2. Gå til Min samling og klikk på ikonet for Skoleadmin.
3. I menyen i venstrekanten, så klikker du på kategorien Lokale verktøy

Klikk på knappen Nytt verktøy

Nå får du opp en rute.
Klikk på pilen
i listen for å få frem en liste over hvilke verktøy som finnes som maler og velg det verktøyet du vil opprette, og trykk fortsett. Deretter bekrefter du ved å trykke Lagre.

Nå kommer du til det siste steget, der du kan velge å dele ut verktøyet direkte til en eller flere brukeres samlinger.

Du kan:
1. Velge om du vil tildele verktøyet til skole, klasser eller grupper under fanen Grupper, eller till enkelte brukere via fanen Brukere.
2. Marker de grupper eller brukere du vil legge til verktøyet for. Klikk på Legg til-knappen for å tildele verktøyet til grupper eller brukere som har et kryss i ruten får tilgang til verktøyet og det vises i deres Min samling. Du ser også hvilken gruppe eller brukere som allerede har verktøyet tillagt.

Klart!