Rollebeskrivelser i Skolon - Kunnskapsbase / Kom i gang med Skolon / Kom i gang - Skolon Support

Rollebeskrivelser i Skolon

Forfatterliste

Skolon er rolle- og rettighetsdrevet der brukere får tilgang til ulike funksjoner i plattformen basert på hvilken rolle brukeren har. Nedenfor finner du en liste over rollene som finnes i plattformen.

Organisasjonsadministrator

Rollen har fulle rettigheter i systemet med mulighet til å konfigurere systemet, tilordne rettigheter, administrere og tilordne lisenser og verktøy og følge opp dataformidling for organisasjonen. Organisasjonsadministratoren kan legge inn bestillinger på lisenser og abonnementer for organisasjonen og for skolene som er knyttet til organisasjonen. Rollen har også tilgang til visninger for ordrehistorikk og regelmessige fornyelser (abonnementer) for å spore kjøp for hele organisasjonen så vel som for enkelte skoler.

Skoleadministrator

En bruker kan være skoleadministrator for én eller flere skoler. Rollen har rettigheter i systemet med mulighet til å administrere og tilordne lisenser og verktøy, følge opp dataformidling og utføre ordre på lisenser og abonnementer for skolene administratoren er knyttet til. Rollen har også tilgang til visninger for ordrehistorikk og regelmessige fornyelser (abonnementer) for å spore kjøp.

Budsjettadministrator

Gir muligheten til å opprette innkjøpsrettigheter for brukere som skal ha mulighet til å foreta kjøp. En bruker kan være budsjettadministrator på organisasjons- og skolenivå.

Administrator med kjøpsrettigheter

Innkjøpsrettigheter tilordnes av budsjettadministratorer og gir en administrator muligheten til å bestille lisenser og abonnementer fra biblioteket.

Lærer

Bruker Skolon for enkel tilgang til sine digitale læringsressurser og verktøy fra «Min samling».

Kan søke etter verktøy i biblioteket og har muligheten til å starte gratis demoer for seg selv eller sammen med sine studenter. Testverktøy, en funksjon som finnes i biblioteket, kan slås av for lærere.

Elev

Bruker Skolon for enkel tilgang til sine digitale læringsressurser og verktøy fra «Min samling». Kan søke etter verktøy i biblioteket og har muligheten til å starte gratis demoer for seg selv. Testverktøy, en funksjon som finnes i biblioteket, kan slås av for elever.