Fjern bruker i Skolon - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Håndtere brukere - Skolon Support

Fjern bruker i Skolon

Forfatterliste

Du som har en administratørkonto kan administrere alle brukere: legge til, redigere eller fjerne. Hvis skolen din har synkronisert elevregisteret med Skolon, fjerner du brukeren i elevregisteret. Da blir også brukeren fjernet i Skolon (dette skjer etter en nattkjøring).

I dette avsnittet vil du lære hvordan du fjerner brukere manuelt.

Slik kommer du i gang:

• 1. Logg inn i Skolon.

• 2. Klikk på Skoladmin-ikonet i samlingen din.

• 3. I venstre menyvelger du "Brukere".

• 4. Du får to valg: Grupper og Brukere. Velg Brukere. Velg deretter om du vil fjerne Lærere eller Elever.

• 5. Nå vises alle brukerne i en liste. Finn brukeren i listen eller bruk søkefeltet øverst på siden.

• 6. På høyre side av samme rad som brukeren finner du et symbol med tre svarte prikker. Hvis du klikker på det, vises alternativene Fjern, Endre eller Flytt. Velg Fjern for å fjerne brukeren fra Skolon.

7.Du kan også fjerne flere brukere samtidig: Til venstre for hvert brukernavn er det en boks. Hvis du klikker i boksen, blir brukeren merket, og du kan deretter merke av flere bokser. Da vil alternativet "Fjern merkede brukere" vises øverst på siden. Klikk på det, og alle merkede brukere vil bli fjernet.

Ferdig! Merk: Du kan bare fjerne brukere fra Skolon på denne måten. Hvis du for eksempel er i en klasse eller gruppe og velger å fjerne en bruker, vil brukeren bare forsvinne fra klassen/gruppen - ikke fra Skolon.