Dette innebærer det å være administrator i Skolon - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Introduksjon - Skolon Support

Dette innebærer det å være administrator i Skolon

Forfatterliste

Dette innebærer det å være administrator i Skolon

Som administrator har du automatiskt ikonet for skoleadmin i samlingen din. Her kan du få tilgang til skolens innstillinger og har muligheten til å administrere verktøy, lisenser og brukere.

Du kommer i gang ved å klikke på ikonet.

Er du allerede administrator i Skolon eller vil du bli det snart? Da er du på riktig side! Her er alt du har muligheten til å gjøre med en administrator-konto i Skolon.

Funksjoner en administrator i Skolon har:

- Administrere alle brukere, klasser og grupper på ett sted.

- Få en samlet oversikt over alle lisenser: hvor mange har dere på skolen, hvilken type lisenser og hvor lenge de gjelder.

- Administrere alle lisenser fra forskjellige leverandører på ett sted. Del ut lisenser med ett klikk til riktig bruker, klasse eller gruppe, samt trekke tilbake lisenser.

- Legge til egne, lokale verktøy for skolens brukere.

- Bruke Skolons datavisualiseringsverktøy (for skoler som har denne funksjonen aktivert).

Funksjoner som administratøren har og som også lærerkontoer har:

- Finne nye verktøy i biblioteket og få tips om hvilke verktøy som er populære i kommunen din eller innenfor fagene dine.

- Mine klasser: Se dine tilknyttede klasser og grupper, samt elevene i dem og hvilke verktøy som er tilgjengelige for dem.

Funksjoner som administratøren har og som også elev- og lærerkontoer har:

- Én pålogging for alt du trenger digitalt.

- Samle alle dine digitale verktøy og læremidler på ett sted og få tilgang til dem med ett klikk.

- Bytte enkelt mellom dine ulike verktøy.

- Prøve demoversjoner av nye spennende verktøy.

- Finne nye verktøy i biblioteket og påvirke hvilke verktøy dere kan komme til å bruke på skolen deres.

- Bruke smarte dypkoblinger til dine digitale læremidler: Kom direkte til det du vil i et læremiddel, bruk søkefunksjonen for å finne mer informasjon om det emnet du ønsker å vite mer om, samt del dypkoblinger med andre.