Se og håndtere skolens lisenser - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Verktøyshåndtering - Skolon Support

Se og håndtere skolens lisenser

Forfatterliste

Se og håndtere skolens lisenser

Hvordan ser du hvilke lisenser skolen har? Det er enkelt!

Start med å:

Logg inn på Skolon
Gå til min samling og klikk på ikonet for skoleadmin.
I menyen til venstre klikker på kategorien verktøy og senere underkategorien oversikt.

Her får du en klar oversikt over alle verktøy i Skolon og hvilke lisenser som dere har på akkurat deres skole.

Øverst på siden kan du søke etter verktøy eller finne verktøy i en viss kategori eller sortere etter filter. På høyre side finnes også sortering etter navn, dato og hvilke verktøy som dere har tilgjengelig på deres skole.

I listen er det enkelt å se hvilke verktøy som dere har lisenser for, hvilke type av lisens dere har, hvor mange lisenser av hvert verktøy og hvilke verktøy som har betalt lisenser, men som ikke er blitt utdelt til en bruker:

I listen over verktøy så finnes det tre ikoner:

Ikon med en figur: Viser antall enkelt lisenser for verktøyet.
Ikon med flere figurer: Viser antall klasse-/gruppelisenser for verktøyet.
Ikon med en bygning: Viser antall skolelisenser for verktøyet.
Rødt ikon: Viser at det finnes innkjøpte lisenser som er tilgjengelig, men som ikke er delt ut til noen brukere eller klasser/grupper enda.

For å få vite mer om lisenser på det respektive verktøyet, klikker du enkelt på verktøyets navn i listen.

Dersom du ønsker å håndtere lokale verktøy, se artikkelen "Hvordan du legger til et lokalt verktøy".