Gjennomføre et kjøp - Kunnskapsbase / Funktioner i Skolon / Innkjøp via Skolon - Skolon Support

Gjennomføre et kjøp

Authors list

For å kjøpe digitale verktøy i Skolon, må du være administrator og ha fått innkjøpsrettigheter av budsjettansvarlig i Skolon. Så kun brukere som har fått tillatelse av budsjettansvarlig kan kjøpe verktøy.

Et kjøp gjøres direkte via biblioteket.

1. Logg deg inn på Skolon, og klikk på Bibliotek-ikonet øverst i hovedmenyen. Bruk søkefeltet under ikonene for å søke etter verktøyet du vil kjøpe. Skriv inn navnet og klikk på ikonet med forstørrelsesglasset, eller trykk på Enter på tastaturet.

2. . Nå får du alle søkeresultatene – klikk på verktøyet du vil kjøpe.

3. Inne på verktøyets informasjonsside kan du lese mer om det. Via knappen Bestill lisenser kan du se hvilke lisenser som er tilgjengelige for kjøp via Skolon.

Klikk på knappen Velg for den lisensen du vil kjøpe.

4. Nå vises du en rute. Her kan du velge mellom to måter å kjøpe lisensen på – kjøpe og distribuere lisens til brukere direkte på kjøpstidspunktet eller kjøpe lisenser uten direkte tildeling (dvs. du kan distribuere dem til brukere på et annet tidspunkt).

4a)  Du kan fylle ut antall lisenser uten å tildele den/dem direkte til brukere. Fyll ut antall lisenser du ønsker å kjøpe, så vil prisen bli oppdatert automatisk etter det antallet lisenser du har valgt. Lisensene kan du så dele ut på et senere tidspunkt. Klikk på Legg til.

5. Nå ser du de valgte lisensene dine. Du må også velge et kostnadssted, og klikke på Velg for å velge et av kostnadsstedene du har i dine tilgjengelige innkjøpsrettigheter. Hvis du er klar til å gjennomføre kjøpet, klikker du på Gå videre til kassen.

6. Nå ser du en oversikt over de produktene du har lagt til i handlekurven.

Gå gjennom bestillingen, og fyll ut nødvendig informasjon.

Tips: I dette trinnet kan du velge når lisensene skal leveres under ønsket leveringsdato. Dette betyr at du har mulighet til å forberede kjøp av lisenser på forhånd, for eksempel ved terminstart eller lignende og fylle ut den datoen du vil at lisensene skal ligge klare i Skolon.

Når du er ferdig, klikker på du på Bestill. Ferdig!

Hjalp meg Unhelpful